Nøglen til at elske uden frygt

Jeg har opdaget noget – for mig – virkelig stort og smukt.

Jeg har opdaget, at jeg healer mig selv gennem min måde at være i rollen som yogalærer på.

Når jeg lander i en yogasession sammen med mine gæster, så træder jeg ind i en fordybet tilstand, hvor jeg mærker vejen frem i vores session ved at tune ind i mig selv – og derfra samtidig ind i bevægelserne i rummet.

Jeg oplever ofte, at mine yoga-gæster giver slip og begynder at græde. Eller giver slip og mærker sorg. Elle giver slip og mærker uro. Nogen gange er der stille tårer. Nogen gange langvarig dyb gråd, og jeg må følge en gæst ind ved siden af, hvor de kan græde færdig og komme sig i deres helt eget tempo.

Det gør mig glad og meget meget taknemmelig, at opleve den tillid.

 

Mindfulness for begyndere

 

 

at kunne øse ud af min kærlighed

Lige siden jeg startede med at undervise i yoga, har det været en ledetråd for mig, at rejse dybt ind i mit eget hjerte. Jeg har været optaget af, at min medfølelse med andre skulle overtrumfe mit behov for at beskytte mit eget ego.

Men jeg har opdaget, at sådan vender det ikke helt.

Sammen med Jimmi har jeg  turdet møde de mest smertefulde dybder i mig selv, og jeg har fået et billede på kærlig omsorg, som jeg kan spejle i mødet med mig selv. Jeg kan favne mit indre barn med min egen kærlige omsorg.

Jeg har fået hjælp af mange dygtige kropsterapeuter og psykologer. Men først for nyligt opdagede jeg en åben sluse, hvor kærligheden kunne strømme fra mig – til mig.

Det øjeblik jeg mærkede den sluse, vidste jeg helt ind i knoglen, at min egen indre relation til mig, at kærligheden og dybden lige dér, er nøglen til at kunne øse ud af min kærlighed uden at gå i frygt og havne i underlig forvrænget adfærd, der blot er automatiseret og fuldstændigt uhensigtsmæssig selvbeskyttelse.

Det er nyt. Og det er sårbart. Men det har en klarhed for mig, og jeg kender mine næste skridt.

 

 

 

jeg har fået en gave…

Jeg ved nu med fuldstændig klarhed, at evnen til at være kærligt nærværende med sin egen sårbarhed er en direkte vej ind i hjertet. Omvendt er rejsen ind i hjertet vejen til kærligt nærvær fra det evige Selv til det personlige selv – og alle de svære følelser og tanker, som kan bo der.

Jeg husker, at jeg for sådan cirka tre måneder siden spurgte min søster: Hvad er overgivelse? Jeg mærker, at det er helt essentielt, men jeg forstår ikke rigtigt, hvad det er. Skal vi ikke skrive en bog om det? Vi kan interviewe mennesker om deres oplevelser med overgivelse, og selv lære hvad det er!” (Hun sagde ok. Men sådan er der så meget :O)

Nu kender jeg overgivelsen.

Jeg har fået en gave, som jeg kan blive ved med at pakke ud. Sådan beskriver jeg min taknemmelighed over mit møde med Jimmi.

Jeg mærker mit hjerte så uendeligt tydeligt, når jeg skriver det. Smerte, Længsel, Taknemmelighed, Skønhed. Store smukke følelser i ét ekspansivt virvar. Først da han forlod mig, forstod jeg overgivelse. Det er hjerteskærende smukt i al sin bitre ironi.

Tilliden gror i mig. Det føles som en åbenbaring i sig selv.

 

 

Der er så meget, vi kan åbne op for sammen

Jeg er inderligt optaget af, at du som yoga-gæst oplever at kunne være og udfolde dig med alt det, der dukker op. At du oplever at blive taget imod og rummet med lige netop dét, der er.

Mit håb er, at du dermed føler dig støttet i at møde dig selv og være kærligt tilstede med dig selv – og åbner dine indre grænser for, hvad dit personlige selv må være eller indeholde.

Det udspringer selvfølgelig direkte fra min egen rejse.

Jeg ønsker inderligt, at støtte dig i oplevelsen af at være forbundet med din egen levende kropslighed, at give slip fra et dybt sted – og derfra opleve livet udfolde sig med sin fulde kraft.

Og lige der er det, at det hele går op i en højere enhed. For når jeg sætter mig med et ønske om at være der for dig, så åbner jeg op for en universel kærlighed, der strømmer igennem mig – og hvor der også er plads til mig selv.

Hvor er der dog forunderligt meget skønhed, vi kan åbne op for sammen.

 

Namasté,

Camilla

afspænding bodyscan

PS.

Måske mærker du en genkendelse og en længsel, når du læser mine ord. Måske vækker det slet ikke genklang i dig lige nu. På den måde ved du, om vi to skal lave noget sammen i den nærmeste fremtid.

Klik en tur rundt og bliv klogere på alle de dejlige retreat-oplevelser, jeg har i kalenderen.