Om at tænke med hjertet <3

I onsdags landede jeg pludselig på et eventyrligt slot – midt i en drøm. Jeg havde egentlig planlagt et salgsmøde over telefonen, en Mindfulness supervision i Hadsten og nogle timer på La Cabra – bare mig og min Mac. En helt almindelig og ganske nydelig onsdag. Som pludselig på magisk vis blev forvandlet til en lille prinsesse-ferie med SÅ forbløffende meget sjæl og hjerte.

 

Tove ringede til mig tirsdag aften akkurat inden opstart på efterårets Mindful Yoga sæson. Jeg var glad og forventningsfuld – og så toppede Tove lige min glæde med beskeden: ”Den der helt vildt spændende 3 dages workshop om Transformational Presence Coaching, der starter i morgen; vi har fået at afbud, vil du have pladsen? Den er gratis”.

 

Den workshop stod allerede i min kalender! Jeg skrev den ind i januar, fordi jeg har læst og lyttet en del til workshop-facilitatoren Alan Seale – og han er dybt inspirerende. Jeg havde dog alligevel fyldt dagene op med arbejde, for den var tosse dyr den workshop. Alan Seale har skabt The Center for Transformational Presence, hvor han arbejder med coaching som er baseret på Nærvær – og på at åbne sig for hjertets visdom. Alans tilgang til coaching er med andre ord meget smukt overensstemmende med Mindful Coaching. Han er et virkelig hot navn indenfor coaching lige nu og det hele fandt tilmed sted på et 5-stjernet hotel.

 

Så ja for Ni Nitten!

Jeg ville da åndssvagt gerne have den plads. Og derfra fløj jeg ellers afsted på en blød og lyserød sky i tre hele døgn. Akkurat så heldig kan man åbenbart være.

 

Jeg er stadig fuldstændig høj over alle de smukke mennesker jeg har mødt, de nye indsigter jeg har fået, det lækre nye stykke af Danmark jeg har oplevet – alle de mange overraskelser som mit liv har været fyldt af, fra det øjeblik Tove ringede.

 

tænke med hjertet

Morgenmeditation på slottets badebro.

 

her har du en luns af det jeg lærte, nøje udvalgt til dig fra mig – med hjertet

Helt overordnet lærte Alan Seale mig nogle sindsygt kraftfulde metoder til at arbejde med hjertets visdom. Han lærte mig at det lader sig gøre at tænke med hjertet. Det var en utroligt smuk oplevelse. Alt det som jeg elsker i Yoga og Mindfulness – som jeg næres af og som forbinder mig stærkere med mig selv og med verden – og som jeg længe har arbejdet med at omsætte i coaching. Alt det løftede Alan til et højere niveau.

 

Yoga og Mindfulness forbinder os med vores Being. Vi bliver bragt derhen hvor vi mærker verden kalde på os, føler os forbundne og føler os kaldet til at dele ud. Et helt andet ”sted” end dér hvor vi præsterer, sætter mål for hvad vi vil opnå og lader EGO stå dér med en blanding af stohedsvanvid og dårligt selvværd – helt alene med alle sine ambitioner.

 

Det har længe været essentielt for mig, at når jeg mærker et pres om at præstere, så kan jeg re-connecte til Being gennem Mindfulness eller bare gennem simpel nydelse – nøglen er, at jeg bringer mig selv ”ned” i et sansende nærvær og ind i en direkte forbundethed med verden – og så lade mine handlinger komme derfra.

 

Hos Alan blev det klart for mig, at jeg kan forbinde mig til min Being ved at tænke med hjertet. Jeg spørger mit hjerte: What wants to happen? (Ikke fordi mit hjerte kun kan tale engelsk 😉 Men mere fordi jeg ikke helt har fundet en tilfredsstillende dansk oversættese endnu). Jeg lader mit hjerte tale og det fortæller mig retningen for mit næste skridt. Mit EGO kan hjælpe med at lægge en plan, men det er hjertet der bestemmer vejen. De to kan på den måde udgøre det perfekte makkerpar med en klar rollefordeling.

 

Når jeg spørger mit hjerte: What wants to happen?, så handler svaret ikke om mig

Svaret er ikke centreret omkring at tilfredsstille mit EGO ved at forsøge at forme mig selv og/eller min verden, så jeg føler mig tilfredsstillet. Det handler ikke om, hvad jeg ønsker mig.

  • Det handler ikke om hvad jeg vil have.
  • Det handler ikke om hvem jeg gerne vil være.
  • Det handler ikke om hvor jeg gerne vil hen.

 

Når jeg spørger mit hjerte: What wants to happen?, så åbner jeg mig for et svar, der indtager helhedens perspektiv. Det er et pespektiv, som er rettet mod fremtiden, som vi allesammen hvert sekund er med til at skabe og det er et perspektiv der inddrager den verden, som jeg er en del af. Mine svar opstår ud af kærlighed og forbundethed og min motivation får en kvalitet af ”at flyde sammen med”, mens de svar der kommer fra EGO har en tendens til at sende mig derhen hvor jeg grundlæggende har følelsen af ”at presse imod”, at kæmpe.

 

Prøv selv lige nu og her!

  • Tænk på en udfordring, et tema der optager dig, en konflikt eller et menneske, som du har en problematisk relation til. Giv evt. Dit fokus en simpel overskrift med et ord eller to.
  • Træk vejret ned i dit hjerte – ved brystbenet, lige over kavalergangen (er du en mand, må du forestille dig, hvor den ville have været, hvis det var… 😉
  • Når du har forbundet dig til dit hjerte, så stil spørgsmålet: What wants to happen?

 

Når du har fornemmet dit svar, ved du mere om, hvor du er på vej hen – men ikke nødvendigvis hvad dit første skridt skal være. Her har Alan også en smuk og hjælpsom vej frem. Men nøjes for nu med at holde hos dig, det svar du får fra dit hjerte. Og lad det vejlede dig i relation til alle de andre spørgsmål dit tema evt. måtte rejse.

 

Tilbage er der bare at sige: Hurra for Alan. Jeg er simpelthen faldet pladask for den mands arbejde <3

Og så: Tak til dig for at læse med 🙂

 

BTW:

 

Hen over sommeren 2016 er jeg Mikkels professorfrue på Princeton University 😉

Jeg bruger måneden på at lave mit første online-forløb om Mindful Coaching – for professionelle coaches. Det vil blive lanceret henover efteråret, så du kan godt begynde at glæde dig!