Porto giver dig alt på 2 dage

Mit første besøg i Porto fandt sted i April 2016. 10 fantastiske dage i mit eget gode selskab.
Varme og strålende smukke forårsdage. Jeg faldt pladask for Porto. Virkelig. Porto er blevet kåret til årets rejsedestination af Europeans Best Destination hele tre gange, senest i 2017. Men denne yndige lille storby er virkelig også en oase for enhver sjæl. Ligemeget om du elsker arkitektur, kunst, historie, gastronomi eller shopping, så er Porto bare en lækkerbisken at dykke ned i.

I ugerne op til mit allerførste Mindful Yoga Retreat, havde jeg mit første stævnemøde med Porto. Jeg var fuldstændig høj over at kunne udforske et pragtfuldt hjørne af verden og samtidig kalde det arbejdstid. Jeg havde givet mig selv god tid til at udforske og nyde alle finurlige afkroge af byen, mens jeg i ro og mag forberedte modtagelsen af mine Yoga-gæster. 12 danske kvinder i alderen 23-59 havde valgt at besøge mig i Portugal, for at dele 5 dage med Mindful Yoga på en gammel klassisk portugisisk vingård.

 

porto

Quinta de Luou – vores magiske yogahjem i Portugal

 

Om lige akkurat en måned og 12 dage tager jeg afsted til den her oase igen. Jeg skal afholde mit 6. Mindful Yoga Retreat. Det bliver det første i en række af hele fire retreats hen over sommeren 2018. Igen har jeg valgt at nyde nogle dage i Porto umiddelbart inden. Denne gang nøjes jeg med 2, hvilket akkurat er nok til at lade Portos forførende vibe trænge ind under huden.

 

 

Et dejligt sted at bo

Når du alligevel er afsted på Mindful Yoga Retreat, så lov mig at finde tid til 2 dage i Porto. Allerede når du kigger efter et sted at bo, så får du en klar fornemmelse af at Porto vil forkæle dine sanser. På Airbnb.com finder du masser af overnatningsmuligheder, hvor størstedelen er placeret i smukke gamle bygninger fra Portos storhedstid. Tag selv et kig.

Min favorit lejlighed indtil videre ligger på Rua Mouzinho 134 midt i Portos ældste bydel, som er et UNESCO World Heritage Center. Mouzinho 134 er en charmerende og velholdt bygning, som er ejet af den sødeste ældre dame. Det er meget populært og du skal sørge for at være i god tid. Find akkurat den dejlige lille lejlighed, som Mariette og jeg boede i Juni 2017 her.

porto

 

 

Oplevelser i Porto

Mit første ophold i Porto varede 10 fuldstændigt fantastiske dage. Jeg nåede at opdage hvor meget forskelligt, Porto faktisk har at byde på. Men i virkeligheden behøver du ikke gøre andet end at vandre i gader og gyder. De er smalle, stejle og listige eller brede og elegante. De snor sig på den helt rigtige intime måde eller folder sig storslået ud. Gaderne er fyldte med fantastiske gamle farverige huse dekoreret med kakler eller malet i alverdens smukke kulører. Der er pompøse kirker, eventyrlige slotte, grønne parker og hyggelige pladser, som du ikke kan undgå at rende ind i. Det er alt sammen helt formidabelt.

Alligevel har jeg udvalgt en række oplevelser til dig, som jeg synes er ganske særlige. Jeg har lagt vægt på at fremhæve nogle oplevelser, som du ikke kan finde på ethvert af de mange sites, der dukker op når du googler Porto.

 

 

palacio da bolsa

Dette neo-klassiske bygningsværk er bygget som en hyldest til Portos handelsliv. Jeg synes det er vanvittig flot. Jeg var faktisk først inde at se det sidste efterår, og blev ret så ‘blown away’ over hvor smuk en konstruktion det er. Det er et must, hvis du spørger mig. Jeg har selv planer om at se det igen i år, fordi det er så smukt, at det vitterligt får min sjæl til at synge. Se smukke billeder og find åbningtider her.

https://palaciodabolsa.com

Foz de Duoro

Tag bussen ud til det bedårende kvarter Foz nord for byen ved kysten. Foz ligger lige der hvor Duoro floden møder Atlanterhavet. Nyd lugten af havet, lyden af bølger og de mange cafeer langs en strandpromenade der bare bliver ved og ved. Du kan vandre ad promenaden fra Foz og hele vejen ind til Portos centrum. Det er en ca. 8 km. lang og meget afvekslende tur. Du oplever både rå klippestrand, kvalitetsbevidste caféer, charmerende gamle boligkvarterer ned til floden og de store imponerende broer over floden, som ligger med relativt små mellemrum, når du nærmer dig centrum. Hvis du ikke elsker at gå lange ture, kan du fange den fine gamle sporvogn, som kører turen ud langs duoros kyst.

portoporto

Rua das Flores

I Portos storhedstid var Rua das Flores fyldt med blomsterhandlere. Deraf navnet. I dag er det bare en ualmindelig smuk gade fyldt med caffeer og yndige gamle butikker. Desuden står her altid mindst én lokal kunstner og optræder. Ikke et eller andet pinagtigt, som får dig til at krumme tæer. Men dygtige kunstnere, som får dig til at stoppe op og nyde øjeblikket, sammen med alle de andre som ikke kunne lade være med at gøre det samme.

porto

 

 

 

fantastiske cafeer og restauranter

Der er rigtig meget virkelig god mad i Porto. Faktisk er det totalt et slaraffenland for gourmander. Jeg giver dig et lille udvalg af steder her, som har en særlig æstetik og stemning, og hvor kvaliteten af både mad, vin eller kaffe samtidig er fuldstændigt i top. Jeg er ret kræsen, så du kan roligt tage imod mine anvinsninger 😉

armazem

Armazem er spændende blandings-koncept placeret i en gammel fabriksbygning tæt på floden. Det er et indbydende og appetitvækkende sted med et alsidigt marked fyldt med antikviteter, kunst, lækker kaffe og en DJ med virkelig god musiksmag. Det er et tilbagelænet sted hvor du kan hænge ud og slappe af – både indendørs og udendørs. Stedet rummer også en tapasbar. Men den fik jeg ikke mulighed for at afprøve. Armazem er et virkelig cool sted, der fungerer som en helt perfekt afveksling til mainstream butikkerne. Det ligger desuden i et super skønt område kaldet Miragaia. På den ene side løber floden og på den anden side ligger typiske gamle portugisiske beboelseshuse med balkoner, vasketøj ud af vinduerne og damer der snakker med hinanden på tværs af gaden. Besøg Armazem på Facebook.

porto

 

 

Brasão Cervejaria

Brasao er et stilfuldt og hyggeligt Brasserie, hvor du kan få Portos Signaturret Francesinha med lækker øl til, men også har mulighed for at vælge en salat af virkelig god kvalitet. Dette er stedet hvor jeg uomtvisteligt har fået min allerbedste Francesinha. Det er en sandwich med 3-4 slags kød. Med smelteost. I ølsovs. Oh yes…. Den er vild. Jeg er selv blevet vegetar siden sidst, men den her smagfulde kød-fest kunne godt få mig til at gå på kompromis med mine nyvundne gode vaner 😉 Læs mere på Brasseriets egen hjemmeside.
porto

 

Cafe Progresso

Cafe Progresso er Portos ældste Cafe. Progresso er en cafe med dygtige og vidende baristaer, og absolut et sted for ægte kaffe-elskere. Det er også et virkelig godt valg, hvis du går efter en møglækker og sund morgenmad, da menuen rummer masser af smagfulde plantebaserede retter, der ovenikøbet serveres med virkelig gennemført æstetisk sans. Desuden er det et gennemført lækkert og hyggeligt sted at hænge ud. Smukt interiøer med den helt rigtige blanding af klassisk og moderne lækkerhed. Jeg vælger den her cafe som kontorplads, for så kan jeg sidde ekstra længe og nyde den gode stemning.  Læs på cafeens Facebook-side, hvordan du finder frem til alle lækkerierne.

porto

 

 

Mindful Yoga Retreats 2018

Når du alligevel er afsted på Mindful Yoga Retreat, så lov mig at finde tid til 2 dage i Porto. Sådan siger jeg til alle mine gæster.  Flyafgangene fra Københavns Lufthavn passer lige akkurat med, at du kan ankomme 2 dage før retreatet starter – eller tager afsted 2 dage efter. Jeg har arrangeret 4 retreats henover sommeren og efteråret. Så du kan sikkert finde et, som kan passe med din kalender. Klik og læs om alt det du ikke vil gå glip af.

porto