Hey, træk lige den mave ind!

Har du nogen sinde kigget dig selv i spejlet, vendt siden til (fordi fra siden er du så dejligt smal) – og så liiige trukket maven ind for bedre at kunne forliges med det, du ser??

Nej vel! Aldrig!!

Du lader altid bare maven stritte frit ud i luften, for det gør den jo lissom, når du trækker vejret. Ikk.

 

eller trækker du også maven ind?

I sidste uge, tog jeg en uddannelse i terapeutisk yoga hos Integral Yoga i New York.
Mere om det en anden dag (!).

Jeg kan ikke huske tallene (for jeg er virkelig ikke særlig tilbøjelig til at hænge mig i tal, hvilket faktisk tit viser sig at være ret usmart. Sorry). Men der VAR lavet undersøgelser, hvor en stor procentdel af (amerikanske) kvinder bekræftede, at de var tilbøjelige til at begrænse åndedrættet til brystkassen, for at holde maven mest muligt flad.

DET ER JO FULDSTÆNDIG GROTESK!!

 

Det gode, dybe åndedræt er afgørende for din sundhed – det har du hørt før, ikk! Nærmest så ofte, at dine ørengange bløder lidt nu, når jeg siger det igen. Ikk?

Og alligevel uddyber jeg lige.
Det dybe åndedræt holder dit hjerte i form. Det masserer dine indre organer og det hjælper dig til at udskifte kuldioxid med ilt. Det er HELT AFGØRENDE for din vitalitet.

En afspændt og smidig brystkasse er afgørende for det gode, dybe åndedræt. Hvis du holder maven inde, begrænser det uundgåeligt smidigheden i brystkassen.

 

træk maven ind

Stik armene i vejret. bred dem godt ud. Tag plads! Mærk hvordan du indtager verden med den stilling. Mærk hvordan den giver plads til åndedrættet i både mave og bryst.

 

Der er med andre ord det på færde, at vi hæmmer vores egen sundhed og velvære i væsentlig grad – og at vi gør det af egen fri vilje.

På en måde er det så velkendt en sandhed, at det ikke engang virker chokerende. Men det er da fuldstændigt og himmelråbende håbløst.

Af alle mystiske og usunde og tidskrævende pinsler vi kvinder pålægger os selv, så ryger begrænsning af åndedrættet ind på en udelt førsteplads. Det stikker uden diskussion hårfarvning med giftige kemikalier (som jo ellers også må siges at være mere end tåbeligt) og hårfjerning på diverse smertefulde og tidskrævende måder. Jeg syns til gengæld at daglig færdsel på høje hæle galskabsmæssigt er godt på vej til at kunne sidestilles med begrænsning af åndedrættet (men da jeg selv er ret glad for høje hæle, er det ikke noget jeg har tænkt mig at komme nærmere ind på :O)
Jeg farver hår, Jeg fjerner hår. Jeg går i høje hæle. OG jeg holder selv maven inde.

Hvis jeg er bevidst om at min kæreste kigger på mig, så holder jeg maven inde. Jeg vil gerne være lækker i hans øjne. Han er totalt sød og han har aldrig ytret, at jeg burde være tyndere. Men bare lige for at sikre mig den bedst mulige vurdering…..  SLAM, den pinlige sandhed kan hermed ikke tages tilbage.

Men jeg kan øve mig i at lade være, og det har jeg tænkt mig at gøre.

Når jeg sætter mig til rette på min yogapude og møder mine gæster (dem der deltager på mine yogaklasser), så får maven lov at hvile i sit fulde omfang. Åndedrættet finder helt ned i tæerne. Maven er stor og blød. Den åbner sig velvilligt for det dybe maveåndedræt.

Så det kan den vel gøre til alle mulige andre tider også.

Intentionen er hermed skrevet højt og jeg mener det i dén grad.

At tage plads til at trække sit vejr ordentligt, må være et ret grundlæggende udtryk for at stå ved sig selv, sine egne behov og i det hele taget sin væren i den her verden.