Vil vi stoppe stress, skal vi tage fat et andet sted

Hvordan skaber vi et arbejdsliv der nærer og opbygger, fremfor at belaste og nedbryde? Hvilke redskaber skal i brug, for at vi kan dele et mere sjælfuldt og formålsorienteret arbejdsliv?

Vil du også gøre krav på et arbejdsliv med mulighed for at trække vejret og mærke livet?
Så har jeg en julegave til dig. Find din gave længere nede på siden. Først vil jeg dele den oplevelse med dig, som gjorde mig i gavehumør…

 

enkelt, smukt og transformativt

Jeg havde en kvinde i Mindful Coaching session i sidste uge. Jeg siger dig! Det var SÅ smukt!

Jeg henvendte mig primært til hendes sansninger og til hendes følelser. Jeg stillede stort set ikke spørgsmål, som satte hende igang med at analysere. Vi udforskede hendes indre landskab af sansninger. Hvordan hun relaterede til dem og hvordan de relaterede til hinanden. Hold nu kæft hvor hun rykkede. Det var enkelt, smukt og i ordets egentlige forstand… transformativt.

Hun talte selv om oplevelsen som en åbenbaring!

Hvor er jeg bare uendeligt taknemmelig for at have fundet en professionel praksis, som er så meningsfuld. Og helt ærligt, faktisk også stolt. For det er modet til at gå med mine egne fornemmelser, og undersøge nærmere derfra, som har gjort det muligt for mig.

Kvinden jeg havde i Mindful Coaching session er blevet sygemeldt med stress for anden gang. Stress er blevet den sunde reaktion, som mange af os før eller siden møder livet med, når vi får behov for at træde ud af den rivende strøm af bevidstløs gøren, som hverdagen henter os ind i.

 

 

 

Død af stress

At tage aktivt del i arbejdslivet er for en stor del af den arbejdende befolkning lig med at være underlagt en agenda, der skaber oplevelser af tomhed og pres. Vi længes efter at være en del af noget værdifuldt – noget, der rækker ud over os selv. Men længslen synes at strejfe hvileløst omkring i et uendeligt tomrum.

For at tegne sagen lidt skarpt op: Først, når vi ligger grædende på gulvet i fosterstilling, er det legitimt at tage en tiltrængt pause. Vi skal opleve en periode med hjertebanken, dårlig søvn og højt irritationsniveau, og så skal vi knække helt. Først da får vi mulighed for en periode med ro til at mærke, hvem vi selv er, og hvad der har betydning for os. I bedste fald! Mange tager turen ad flere omgange. Akkurat som kvinden, jeg nævner ovenfor. Vi holder os gående og kæmper bravt for at få tingene til at hænge sammen,  indtil det er umuligt at blive stående.

Men hvorfor skal så overvældende mange mennesker lande i stress og udmattelse? Ifølge Stressforeningen oplever 430.000 danskere, svarende til 10-12 %, symptomer på alvorlig stress hver dag, mens 1400 danskere dør hvert år af psykisk arbejdsbelastning bl.a. forårsaget af stress. Tallene er vanvittige! Vi må stoppe med at symptombehandle og tage fat i problemet ved roden.
Hvis vi skal stoppe stress, skal vi starte et andet sted!

Vi må hjælpes ad med at skabe et arbejdsliv, der nærer og opbygger, fremfor at belaste og nedbryde. Vi må finde de redskaber, der skal til, for at vi kan dele et mere sjælfuldt og formålsorienteret arbejdsliv.

Derfor har jeg har besluttet at give dig min bog om Mindful Coaching helt gratis. Bogen koster normalt 120 kr., og måske den kan være et lille skridt på vejen til dig, der vil være med til at tage kampen op.

 

Derfor giver jeg min bog væk

Væredygtighed er en fælles sag. Stress er en sund reaktion. Vil vi stoppe stress, skal vi tage fat et andet sted. Det må ikke være noget, som den enkelte skal kæmpe med. Vi skal ændre kulturen i vores organisationer. I vores samfund. Og det kan vi gøre igennem nye måder at tale på, nye måder at tænke på. På den måde kan nye værdier få fodfæste, og vi kan begynde at passe på hinanden – sådan rigtigt.

Det er her, Mindful Coaching kommer ind i billedet.

Jeg giver min bog væk i håbet om, at budskabet vil sprede sig. At nye mere væredygtige tilgange til coaching vil sprede sig. Det er mit håb at yde et  bidrag til, at kulturen på vores arbejdspladser kan blive mere væredygtig.

Lad mig uddybe med et citat fra min lille bog:

“I Mindful Coaching er det et helt centralt pejlemærke at skrue op for Væren. Når de planer, som udkastes i Gøren, er funderet i Væren, kan vi handle med meningsfuldhed, fleksibilitet og en stærk indre motivation. Gøren kan udfolde sig uden anstrengelse og forkrampethed. Vi er langt mest velfungerende både kropsligt og kognitivt, når Gøren og Væren er i balance. At leve med opmærksomhed på denne balancekunst og være i stand til at lade livet udfolde sig mest muligt rigt og på måder, som nærer og opbygger os fremfor at belaste og nedbryde os, er dét, jeg kalder væredygtighed. Vi kan opøve evnen til at aktivere og forbinde os med Væren, så kan vi finde kraft til at strække os længere ind i Gøren – uden at miste balancen. Formålet med Mindful Coaching er at støtte, dig og dine coachees i den balancekunst.”

 

personlig coaching

 

nu må du gerne pakke din Julegave ud

Min lille bog har fået navnet: ‘Mindful Coaching – væredygtighed i Liv og job’. Det er min hensigt med bogen at give dig en enkel og let tilgængelig rammesætning af, hvad det vil sige at omsætte Mindfulness i din coaching på en konsekvent og effektfuld måde. Du kan forvente at finde overblik, retning og orienteringsevne som et grundlag for din egen personlige vej ind i Mindful Coaching.

Måske er du ikke selv coach? Måske føler du, at bogens emne er lidt off for dig? Så håber jeg, at du vil sætte pris på den dagsorden, jeg ønsker at sætte. Jeg håber at du – ligesom jeg – har seriøst lyst til forandring på den store skala. Jeg håber, at du kan genkende trangen til, at vi kan forandre nogle elementer i vores kultur, så vi sammen kan skrue tempoet ned. Jeg håber, at du har en fredelig kriger indeni, som er indstillet på at kræve et liv og et job, hvor der er tid til at trække vejret og mærke livet.

 

juleaften 2018 er ovre. du kan ikke længere Pakke din julegave ud. men du kan klikke på linket og læse mere om min bog, samt læse hvordan du bestiller den. hvis du skulla få lyst.

Mindful Coaching – Væredygtighed i liv & job

 

Jeg håber inderligt, at du får en dejlig stress-fri jul ♥

 

Varme hilsner og tanker,

Camilla

 

PS.

Jeg håber virkelig , at du bliver glad for din julegave. Den kan desværre ikke byttes.

PPS.

Vil du høre, hvad jeg ønsker mig i julegave?

Jeg ønsker mig , at du vil sende det her blogindlæg videre til én, du kender. En der interesserer sig for coaching, og måske endda er udannet coach. En der har en fredelig kriger indeni, og som er indstillet på at kræve et liv og et job, hvor der er tid til at trække vejret og mærke livet. Vil du dele? Du er en kæmpe skat! Tusind tak for julegaven.